Knyter ihop säcken för 2011 och önskar Gott Nytt SyÅr 2012

Ja, med det här inlägget på 2011 års sista dag dokumenterar jag nu de sista plaggen sydda 2011. Jag inser att jag inte orkar slutföra något mer nu, även om jag har idéer i huvudet, önskemål från barnen och projekt som borde dras igång typ NU. Men imorgon, på 2012 års första dag, då skall jag skapa några plagg till 4½-åringen. Annars kommer jag nog ha en sur son eftersom mamma faktiskt LOVAT. Viktigast är nog att ta itu med tröjan i det utlovade smurftyget tror jag ;-). Nåväl, här kommer då ett antal plagg som även dessa påbörjades och färdigställdes helgen innan lucia, då yngsta sonen föddes.

Och här rockar jag loss med rena rama pyjamaspartyt. Grabbarna är inte mycket för att använda pyjamaser trots att vi har ganska svalt i huset vintertid. Ja, ingen i familjen är pyjamasnisse (fast jag kränger på minstingen något extra nu i vintertid även till natten) så det är ju inte så konstigt. Men mamman tänkte att det kunde vara bra med i alla fall en pyjamas var och där fick faktiskt bara 8½- och 4½-åringen välja tyger. 6-åringen fick helt enkelt hålla till godo med en pyjamas som redan var påbörjad.

Äldsta sonen valde således ett tyg som redan fanns framme: tyget som inhandlats från facebook med dumprar och andra byggplatsfordon. Då det visade sig att det inte skulle räcka till en hel pyjamas i stl 134, så fick tröjans baksida bli i en grön jersey som passade kanon till de gröna detaljerna i "huvudtyget". Jag lade alltså ner så pass mycket energi på pyjamasen att jag delade ärmarna på hälften och lade till en snygg avig trippelsöm i skarven (se lilla bilden). Resultatet blev ganska coolt tycker jag. All sömnad gick bra, så när som lite småstrul med CoverPron. Då framför allt vid sömnaden utav byxorna. Det är alltid lite svårare att få det bra i linningen till exempel, när resåren sys ned och likaså i grensömmen. Men det löste sig det också.


Tyg: Stora coola maskiner på blå botten köp från facebook, grön jersey i bomull/lycra från JNYdesign och svart muddväv från Stoff & Stil. Vanliga mönstret till tröjor och ett tightare mönster till pyjamasbyxan i stl 134.


En schysst CoverPro detalj på ärmen som jag är riktigt nöjd med.

6-åringens pyjamas är i själva verket ett projekt som legat i verklig långbänk. Den klipptes till till äldsta sonen för bra länge sedan, men intresset att slutföra den avtog då barnens intresse för pyjamaser avtog. Så den här funnits där som ett ufo och ett litet dåligt samvete. Desto skönare att dra iland projektet till något användbart till sist. Av ren och skär lathet behöll jag grön tråd i CoverPron till detaljsömnaden. Inget jag är missnöjd med även om tanken från början var svart tråd. Men det gröna lättar upp lite och jag tror svart hade blivit lite för dystert. Lite längre muddar krävdes i ärmsluten eftersom tyget tydligen inte hade räckt till hellånga ärmar. Men det funkar ju det också. Samma lika gällande sömnaden här som byxorna ovan: lite småtrassel med trippelsömmen när det är resår som skall sträckas ut med i spelet och över grensömmen.


Tyg: "äldre" upplaga utav Kameleont designs fordonstyg, svart muddväv från Stoff & Stil. Pyjamas i stl 122.

4½-åringen letade länge ibland mammas tyger innan han valde vilket som skulle bli pyjamas. Först ville han ha ett tyg med smurfarna, men det snålar mamma lite med så till slut valde han detta, lite otippade tyg. Det har legat ett tag i gömmorna och tanken har hela tiden främst varit något till mig själv. Det finns ganska mycket kvar av det så hoppet är inte ute gällande ett sådant projekt ännu. Det är väldigt mjukt och behagligt så jag tror det är kanonskönt till en pyjamas. Och det är nog han som använt sin pyjamas mest så det talar väl lite för sig själv kanske ;-)


Tyg: Kameleont design, ett tyg med många roliga detaljer i och man hittar bara mer och mer spännande ju mer man tittar. Svart muddtyg från Stoff & Stil. Pyjamas i stl 110.

Och ja, med det här inlägget vinkar jag hej då till 2011 och välkomnar ett nytt spännande år. 2012 blir ett år med en växande bebis och mer klädsömnad, fast mycket troligt i ett lägre tempo. Det har blivit en hel del plagg skapade även detta år, hur många vet jag inte riktigt, men det går ganska lätt att räkna fram om man vill eftersom jag har allt dokumenterat. Får jag tid och ork över så återkommer jag med det längre fram. På drygt 4 år har jag skapat över 1600 alster och allra mest handlar det ju om barnkläder. Det mesta till familjen, men även en del som sålts på marknader för att "prova på" lite. Jag hoppas som tidigare nämnt att kunna komma ut på marknader igen, för det är väldigt roligt. Men det kommer bara bli om ork, tid och sömnadsglädje finns i tillräckligt stort mått. Så från mig till er alla som följer Älsklingsfrö på ett eller annat vis:

Ett riktigt Gott Nytt År 2012!